Zi de Formare în AT
Postat pe: 04-04-2024
Cum putem folosi AT ATSC pentru a promova Starea de Bine în Educaţie, Consiliere și Psihoterapie
În 25 mai, AT și ATSC vor fi prezentate la Iași de către doamna Susanna Bianchini, profesor universitar și psihoterapeut supervizor, membru fondator al ATSC.
Distinsa doamnă va fi însoțită de psihoterapeut CTA Mihaela Barticel.
Scopul?
Promovarea și susținerea unui Spațiu Formativ în care Starea de Bine să fie promovată și susținută.
Analiza Tranzacționala (AT) este o metodă folosită în educație, consiliere și psihoterapie, cu tehnici și instrumente specifice pentru înțelegerea modului în care comunicăm și interacționăm: prezintă modul în care comunicarea și calitatea interacțiunilor noastre au un impact direct asupra Stării noastre de Bine.
Analiza Tranzacțională Socio-Cognitivă (ATSC) adaugă însă un nou stil de intervenție la modalitățile noastre de comunicare, focalizându-se pe procesele cognitive și sociale care ne influențează comportamentul.
În cadrul acestor tranzacții, AT și ATSC își propun să observe Starea de bine ca o armonie între gânduri, emoții și comportamente.
Privind spre cealaltă parte a medaliei, aceste două metode analizează disconfortul și patologia ca rezultat al unor procese de mediere (cognitive, emoționale și normative) disfuncționale.
Integrarea principiilor AT și ATSC în strategiile educaționale au scopul de a crea un Mediu de Învățare care să promoveze nu numai achiziția de cunoștințe la nivel cognitiv și social, cât mai ales dobândirea de atitudini și competențe specifice în educație, consiliere și psihoterapie.
- În educație și consiliere, această achiziție presupune cultivarea unui limbaj comun între educatori și elevi/studenți, bazat pe respect, recunoaștere și validare reciprocă a sentimentelor și nevoilor.
- În psihoterapie, AT și ATSC sunt utilizate pentru a ajuta clienții să identifice și cum să promoveze aspecte libere și de protecție ale Stărilor Eului.
- Domeniul clinic se concentrează însă pe explorarea tranzacțiilor interpersonale, a jocurilor psihologice și a scenariilor de viață, cu scopul activării de strategii necesare schimbării și promovării unei Stări de Bine autentice.
Părinții și copiii, educatorii, consilierii și elevii, psihoterapeuții și clienții cresc împreună: aceasta este esența unei dezvoltări continue.
Și cum putem face ca acest proces de dezvoltare să devină promotor de schimbare pentru ambele părți implicate în dinamica educațională sau de transformare?
Vă invităm să explorați împreună cu noi posibilele răspunsuri la această întrebare esențială.
La Iași, sâmbătă, 25 mai a.c., de la ora 10:00 până la ora 18:00, profesor universitar Susanna Bianchini ne va însoţi în cunoaşterea şi gestionarea unor tehnici specifice în AT și ATSC.
Doamna Suzanna Bianchini, membru fondator al ATSC, ne va împărtăși din vasta sa experiență de 40 de ani în domeniul clinic.
Pentru mai multe detalii, accesați Comunitatea AT și ATSC, click aici: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554756612178
Mihai Roca