PRIMUS

ACADEMY

Bine ați venit pe Platforma online, un spațiu în care fiecare pas este o descoperire, iar educația se transformă într-o călătorie personală și profundă.
Află mai multe şi Înscrie-te Acum la Cursul de Parenting Practic Mastromarino: 
25 aprilie - 25 iulie 2024.

Fii Primul! Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu eu, atunci cine?

MP5: Curs online de Parenting Practic Mastromarino

Cursul prezintă Modelul de Parenting Practic Mastromarino, un manual esențial atât pentru părinți, cât și pentru educatori şi formatori.

Descoperă secretul Modelul Mastromarino pentru a deveni Cel Mai Bun Părinte în mijlocul Schimbărilor din Viața de astăzi

Viața de astăzi e adesea marcate de viteză și presiune. Și asta mai ales pentru  părinții se străduiesc să mențină un echilibru între viața de familie, carieră și autocunoaștere.

 

Cursul online MP5 vine în întâmpinarea nevoi parentale și oferă un spațiu adecvat pentru a crește, a învăța și a evolua prin experiențe. Este conceput pentru a vă găsi calea unică în călătoria plină de satisfacții și recompense materne și paterne a vieții de părinte.

 

MP5 este coordonat și ținut de experți care au lansat Parenting Mastromarino în România și care au aprofundat acest model de parenting în cadrul unui master și la sesiuni de formare organizate chiar de Raffaele Mastromarino.

Descoperă secretul Modelul Mastromarino pentru a deveni Cel Mai Bun Părinte în mijlocul Schimbărilor din Viața de astăzi
Propunerea lui Raffaele Mastromarino și a lui Primus Academy

Raffaele Mastromarino este un autor și un psihoterapeut apreciat, expert în consiliere familială și parenting, cunoscut în special pentru dezvoltarea modelului Parenting Practic.

 

Raffaele s-a născut la Napoli și a crescut la Roma, unde a propus modelul sau de parenting mai bine de 20 de ani. E posibil să nu fi auzit de el. Dar în Italia, din aprilie 2023 și în România, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru creșterea și educația copiilor. Personalitatea sa caldă și empatică este iubită și respectată în comunitatea de parenting din Italia, dar și din România – în mare parte datorită cărților și miilor de workshopuri și seminare, care au inspirat mii de familii să adopte și să folosească un parenting eficace.

 

Cu Parenting Mastromarino, Raffaele își propune să ofere cunoștințele sale și să pună la dispoziția experților instrumente și strategii de parenting experimentate și validate, pentru a fi folosite de părinți din întreaga lume.

Propunerea lui Raffaele Mastromarino și a lui Primus Academy
Obiectivele Cursului MP5

Fiecare Etapă din MP5 pune accentul pe următoarele 5 Obiective:

 1. Identificarea caracteristicilor fiecărei etape de dezvoltare
 2. Detalierea nevoilor copilului
 3. Identificarea comportamentelor adecvate pentru satisfacerea nevoilor copilului
 4. Identificarea problemelor care pot apărea de-a lungul perioadelor de creștere a copilului
 5. Prezentarea unor exerciţii de gestionare a dificultăților ce apar în educația copiilor

 

Două Aspecte foarte importante sunt analizate în fiecare dintre cele 5 Obiective:

 1. Încurajarea părinților cu scopul de a-și activa propriile resurse în procesul de parenting
 2. Susținerea părinților în descoperirea, elaborarea și aplicarea de strategii alternative adaptate educației copiilor

 

Modelul de Parenting Mastromarino își propune astfel nu atât să informeze, cât mai ales să motiveze și să susțină părinții și educatorii în adoptarea unor abordări pozitive și eficiente în relația cu copiii.

Obiectivele Cursului MP5
MP5 nu are Nevoie de Ani de Zile: Transformă 5 Perioade ale Parentingului în 3 Luni

MP1: Prima Copilărie & Stadiul Existenței, Explorării și al Primei Separări (0-3 ani)

Este evident cum Parentingul actual se confruntă, în același timp, atât cu nevoia copiilor de independență și explorare, cât și cu dorința părinților de a-i proteja și educa. De aceea, în MP1 vom explora importanța recunoașterii și susținerii primilor pași ai copilului în lume, pași fundamentali pentru o dezvoltare sănătoasă și pentru formarea unei baze solide de încredere și securitate emoțională.

 

MP2: A Doua Copilărie & Stadiul Socializării, Identității și al Imaginației (3-6 ani)

Cercetările actuale în parenting evidențiază necesitatea copiilor de independență și explorare și oferă părinților strategiile necesare pentru a-i proteja și educa. În MP2 analizăm împreună cum copiii își formează bazele sociale, identitare și creative, deosebit de importante pentru o creștere sănătoasă și echilibrată.

 

MP3: A Treia Copilărie & Stadiul școlarizării, Activității creative, Consolidării structurii personale și al Dezvoltarea abilităților (6-9 ani)

O perioadă plină de noutăți este în centrul MP3: copii încep școala, se implică în activități prin care își exprimă creativitatea, își formează personalitatea și învață abilități importante precum cititul, scrisul și lucrul în echipă. Strategiile Analizei Tranzacționale (AT) de parenting specifice acestei etape îi ajută să devină mai independenți și curioși de lumea din jurul lor.

 

MP4: Preadolescența & Etapa Transformărilor Majore (9-14 ani)

Din totdeauna ne confruntăm cu dificultăți în a înțelege și a răspunde adecvat la dinamica rapid schimbătoare a preadolescenței. De aceea, MP4 pune pe masă opțiuni și instrumente AT necesare recunoașterii și abordării transformărilor majore din viața copiilor, evidențiind și nevoia de resurse psihopedagogice, și necesitatea însoțirii specifice pentru această etapă crucială.

 

MP5: Adolescența & Etapa Separării (14-19 ani)

În ultimii 10 ani de schimbări rapide, provocări semnificative din procesul de separare și căutare a independenței sunt în centrul cercetărilor din educația adolescenților. MP5 își aduce aici aportul unic și specializat cu instrumente adecvate din AT, cu scopul de a contribui la înțelegerea și sprijinirea adolescenților și a facilita astfel atât creșterea și separare armonioasă, cât și formarea unei relații familiale solide.

 

BONUS: Stadiul Tânărului Adult și al Emancipării (de la 19 ani)

Cursul MP5 oferă instrumente și strategii AT pentru a observa și înțelege cum această etapă se concentrează pe tranziția la vârsta adultă și pe modul în care părinții se pot adapta  la această nouă dinamică.

MP5 nu are Nevoie de Ani de Zile: Transformă 5 Perioade ale Parentingului în 3 Luni
Participând la MP5 vei descoperi:
 • Cum să identifici punctele forte și punctele delicate ale fiecărui stadiu de dezvoltare a copilului. 
 • Care sunt instrumentele potrivite pentru a recunoaște nevoile individuale ale copilului cu scopul de a putea răspunde în mod eficace și empatic la acestea. 
 • Cum să-ți adaptezi comportamentele parentale la nevoile copilului, pentru a promova o relație sănătoasă și plină de suport.
 • Ce metode practice folosești pentru a recunoaște semnele timpurii ale potențialelor probleme de comportament și de  dezvoltare ca să intervii prompt și eficace.
 • Ce strategii practice ai la dispoziție pentru gestionarea dificultăților comune în educația copiilor, pentru ca să promovezi o abordare pozitivă și constructivă în rezolvarea conflictelor.
 • Cum să-ți  valorifice propriile forțe și competențe în procesul de parenting, sporind astfel încrederea în sine și eficacitatea personală.
 • Cum poți fi susținut în elaborarea și aplicarea unor abordări educaționale adaptate, care să respecte individualitatea fiecărui copil și să promoveze dezvoltarea sa armonioasă.
Participând la MP5 vei descoperi:
Înscrie-te la Cursul de Parenting Practic Mastromarino

Completează Formularul de mai jos si urmează pașii pentru a-ți rezerva locul tău la Cursul MP5.

Prețul de înscriere: 500 de lei cu TVA inclus.

Reducerea de 20% pentru Studenți și Cei care au participat și au fost interesați de Webinarul din 19 aprilieCLICK AICI

days

0

hours

0

minutes

0

seconds

0

Echipa Noastră

Echipa Primus se află într-un moment plin de energie și entuziasm. În acest moment, căutăm voluntari și membri care să împărtășească spiritul "Be Primus".
Alătură-te aventurii noastre!

Suzanna BIANCHINI Profesor univ. autor și psihoterapeut supervizor în ATSC
Cristina Derscariu Coach și consilier dezvoltare personală, organizator evenimente
Irina Mocanu Specialist arte vizuale, consultant dezvoltare personală
Oana Bizau Psiholog clinician, profesor de arte plastice
Leontina Boghiu Psiholog, educator, profesor învățâmânt primar
Roxana Hurjui Inginer, manager, specialist în resurse umane
Andrei Munteanu Expert judiciar, Coach motivațional
Mihai Roca Psiholog, profesor, consilier socio-educațional
Primus Agency Priority Education Services
Rosanna Giacometto Psiholog, psihoterapeut, profesor și supervizor (TSTA) în Analiza Tranzacțională
Domitilla Spallazzi Psiholog, psihoterapeut, profesor și supervizor (TSTA) în Analiza Tranzacțională
Mihaela Barticel Psiholog clinician și psihoterapeut în Analiza Tranzacțională (CTA)
Tu ești arhitectul succesului tău.

Fii tu însuți Arhitectul propriei existențe, adoptând schimbarea ca pe un Aliat puternic!

Fii Primul! Dacă nu Acum, atunci când?
Dacă nu Eu, atunci cine?

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
Înscrie-te acum la Cursul de Formare în ATSC
Înscrie-te